Onninen Baltikumi logistikajuht Toomas Veskus avab, miks otsustati Cargosoni kasutama hakata ning millist kasu on rakendusest ettevõttele olnud.

Onninen AS


Onninen on tegutsenud alates aastast 1913 ning pakub töövõtjatele, tööstusele, riiklikele organisatsioonidele ning jaemüüjatele laiaulatuslikke materjali- ja infovoo lahendusi. Onninen kuulub Kesko Grupi rahvusvahelise ehituse ning tehnilise kaubanduse divisjoni, mis tegutseb kaheksas riigis ning kus töötab kokku 17 000 kaubandussektori spetsialisti.



Miks otsustasite Cargosoni kasutama hakata?
Olime just taolist lahendust otsimas, kui Cargoson meie poole pöördus. Kuna meil on päris palju inimesi, kelle tööülesannete hulka kuulub ostutranspordi korraldamine, oli tarvis lahendust, mis seda protsessi lihtsustaks. Kunagi toimus kõik meiliteel, kuid see muutus keeruliseks, kuna osapooli on palju ning töötame kahes vahetuses - lõpuks ei saanud enam aru, kas mõne teemaga on juba tegeletud, tegeletakse või alles hakatakse tegelema. Vahepeal proovisime probleemi lahendada oma intranetti kasutades, kuid see polnud päris see, kuna pidime olulise info, näiteks info kauba pealevõtmise või muu kohta, meilitsi küsima ning käsitsi süsteemi sisestama. Kõik see oli päris pikk protsess. Cargosoni puhul aga sisestavad vedajad ise andmed ning see on meie jaoks oluline ajavõit.



Millist kasu on Cargosonist veel olnud?
Lisaks ülevaatlikkusele tööprotsessi osas on meie jaoks oluliseks plussiks ka statistilised kokkuvõtted, mida platvormi abil luua saame - näiteks info vedude ja riikide lõikes või info selle kohta, kui palju kellegi teenuseid kasutanud oleme. Tööaja kokkuhoid tähendab muidugi ka rahalist kokkuhoidu ja kuigi me seda täpselt välja arvutanud ei ole, võib julgelt öelda, et ilma Cargosonita peaks ilmselt mõni inimene rohkem tööl olema, kes hoiaks tervikul silma peal ning tooks meilivestluste sisu nt ühistesse exceli tabelitesse. Praegu teeb selle töö ära Cargoson.



Mis on teile vedajate puhul oluline ja kas olete oma eelistusi kuidagi ka muutnud pärast Cargosoni kasutusele võtmist?
Meie jaoks on oluline täpsus, lubadustest kinni pidamine ja mõningal määral ka kiirus. Hind on muidugi oluline kriteerium ja hinnabaasil võimaldab Cargoson pakkujaid ka võrrelda. Teeme koostööd ca kümnekonna vedajaga ning ei saa öelda, et meie partnerite ring väga palju muutunud oleks, kuid mõningal määral ikka. 



Millistele ettevõtetele te Cargosoni soovitaksite?
Peamiselt ettevõtetele, millel on palju vedusid. Meie jaoks on koostöö Cargosoniga olnud väga positiivne ning areneva ettevõttena on nad vastanud mitmetele meie vajadustele platvormi osas ning teinud meile olulisi uuendusi, a-la auto numbrimärgi lisamise võimalus. Kasutame Cargosoni igapäevaselt ning oleme nii lahenduse kui ettevõttepoolse suhtlusega igati rahul.


   Vastus Sinu küsimusele: Jah, Cargoson sobib ka Sinu ettevõttele