Cargoson er et transportstyringssystem (TMS) til virksomheder (Producenter, Detailhandlere, Grossister og e-handel), der gør det muligt for dem at træffe klogere, gennemsigtige og miljøvenlige beslutninger.

Cargoson er ikke en ny fragtmand eller en fragtmarkedsplatform, men en online-platform, der gør det nemt at administrere forsendelser og opretholder alle eksisterende samarbejdsaftaler med forskellige fragtmænd.

Hvordan er dette muligt?

Cargoson konsoliderer alle fragtforespørgsler i ét vindue og gør det bekvemt at placere transportordrer hos forskellige fragtmænd. Cargoson har udviklet elektroniske integrationer med alle større fragtmænd, og hver gang kunden placerer en ordre gennem Cargoson, videresendes ordren til den ønskede fragtmand. Som et resultat har kunden et komplet overblik over deres ordrehistorik med forskellige fragtpartnere.

I tilfælde af at samarbejdsformen med transportpartnere er en fast prisliste

Cargoson gør det muligt for kundens personlige prislister at blive uploadet sikkert. Hvis en kunde tidligere har aftalt en prisliste med en transportpartner, tillader Cargoson-platformen, at den uploades sikkert til systemet, og derefter kan der placeres ordrer til fragtmanden baseret på denne prisliste.

Forskellige prislister kan sammenlignes, og kunden ser prisen med det samme efter at have indtastet forsendelsesoplysningerne. Som et resultat kender kunden de nøjagtige forsendelsesomkostninger, før ordren placeres. Cargoson bryder ikke kunde-fragtmand-forholdet eller kommer imellem dem, men hjælper i stedet parterne med teknisk at implementere den eksisterende aftale på en omkostningsoptimal og bekvem måde.

I tilfælde af at samarbejdsformen med transportpartnere er en prisforespørgsel

Virksomheder, der regelmæssigt har brug for projektbaseret eller omfattende transport, kræver ofte, at transportomkostningsestimatet tilføjes til produkttilbuddet. I disse tilfælde er en anmodningsbaseret ad hoc-pris en form for samarbejde med transportpartneren. Med Cargoson kan du sende prisforespørgsler til udvalgte fragtpartnere i ét vindue, annoncere transportomkostningerne til din kunde og bekvemt placere en ordre, når salget er gennemført. Miljøet giver en enkel og kompakt måde at "være ajour" med prisniveauet på markedet for en bestemt retning og mængde, både for kundens egne foretrukne transportpartnere og for andre markedsaktører.

Teknisk løsning bag Cargoson

Alle større fragtmænd og speditører har deres egne e-bestillingsmiljøer. Tendensen går klart i retning af, at stadigt mindre fragtmænd opretter bestillingsmiljøer. Fra fragtmandens perspektiv er dette en meget god måde at få ordrer på hele tiden på en standardiseret måde, men det er ikke altid lige så bekvemt for kunden. Især hvis kunden har en gyldig samarbejdsaftale med flere forskellige fragtmænd. I bund og grund kan det at bevæge sig frem og tilbage mellem forskellige miljøer være tidskrævende og fejlbehæftet. Der kræves konstant påmindelse for at huske, hvilken type forsendelse der blev bestilt gennem hvilken fragtmand. Det skal også tages i betragtning, at hver software har sine krav, specifikationer og adgangskredentialer, hvilket resulterer i en stejlere indlæringskurve.

Cargoson's nøgleord er EDI-forbindelse. I logistikbranchen er elektronisk datakommunikation mellem kunden og fragtmanden på dagsordenen. Klassisk set gøres dette ved at konfigurere kundens forretningssoftware, så brugeren efter oprettelse af hver salgsordre eller indkøbsordre direkte kan generere en forsendelsesordre til deres fragtmand. Systemet opretter en EDI-understøttet fil i et forudbestemt format og sender den til fragtmanden via EDI. I fragtmandens system genereres en transportanmodning. Billedligt talt gør det det samme som en bruger, der opretter en salgsordre i deres forretningssoftware og derefter logger ind i et e-bestillingsmiljø og manuelt udfylder en forsendelsesordre. En EDI-forbindelse gør det muligt at springe dette ekstra trin over. Dette er ofte den mest bekvemme løsning, men den er meget fragtmandsbaseret - hver fragtmand har sine egne regler for EDI-forbindelser, og det er dyrt at etablere og vedligeholde EDI-forbindelser med alle fragtmændene.

Cargoson har en løsning her. Cargoson har allerede EDI-forbindelser med alle fragtmænd. Kunden behøver ikke at gøre andet end én EDI-forbindelse til Cargoson, og derfra overføres oplysningerne til enhver fragtmand efter kundens valg. På denne måde er kunden ikke låst til kun én fragtmand, men kan vælge eller skifte fragtmænd efter ønske. Med andre ord vil én EDI-forbindelse til Cargoson være tilstrækkelig. Der er ingen behov for at oprette separate forbindelser til alle interessante fragtmandssystemer.

Holdet bag Cargoson

"Vi kommer fra kommunikationsalderen, og vi går ind i æraen med intelligente værktøjer. Se på din telefon. Du vil sandsynligvis se deres apps som: Booking.com, AirBnB, Bolt, Uber og bankapper. Cargoson er et intelligent værktøj til transport. Uanset hvem din logistikpartner er, gør Cargoson det muligt for dig at løse dine transportopgaver med så lidt støj som muligt."
Ülari Kalamees, CEO hos Cargoson

"Som investor i Cargoson tiltrækkes jeg af tre hovedting: et hold af eksperter, motiveret af lang brancheerfaring, en disruptiv idé og det rette tidspunkt. Alle tre af disse komponenter er til stede i Cargoson. Logistikbranchen har hidtil været relativt konservativ og temmelig afvisende over for innovation. Cargoson angriber det fra den rette vinkel, og resultaterne er allerede lovende."
Andres Rätsepp, Investor hos Cargoson

REGISTRER EN KONTO